Laat uw klok restaureren door de klokkenmaker in Nieuwegein

Maak een afspraak

't Hofje Klokkenreparatie in Nieuwegein is al sinds 1994 uw ambachtelijke klokkenmaker in de regio Utrecht. Wij hebben ons gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en restaureren van echte klokken (dus geen horloges). Hieronder leest u meer over wat de restauratie van een klok behelst en waarom u uw klok zou laten restaureren. Wij werken alleen volgens afspraak, dus neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken.

Antieke klokrestauratie

Heeft u een antieke klok die niet meer (goed) functioneert en er niet meer zo mooi uitziet? Bij 't Hofje Klokkenreparatie in Nieuwegein kunnen wij uw klok volledig in de oorspronkelijk staat herstellen.

 

Hierbij repareren of vervangen wij alle beschadigde of missende onderdelen, waarbij we zo nodig zelf onderdelen kunnen maken in onze werkplaats. Ook voor het restaureren van de behuizing van uw klok, werken wij samen met een ervaren meubelrestaurateur.

Algemene klokrestauratie

Ook voor nieuwere klokken kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij beschikken over een goed netwerk van wereldwijde leveranciers, waardoor wij voor de meeste klokken eenvoudig en snel de benodigde onderdelen kunnen bestellen.

Waarom uw klok eigenlijk restaureren?

Zelfs de meest hoogwaardige klokken blijven mechanische apparaten en zijn dus aan slijtage onderhevig. Het radarwerk in het uurwerk kan bijvoorbeeld beschadigd raken of de trekkracht van de in het uurwerk aanwezige veren kan verminderd zijn, waardoor uw klok niet meer goed op tijd loopt.

 

Ook vuil dat zich in het uurwerk ophoopt kan ervoor zorgen dat de klok niet meer goed loopt en kan na vele jaren ook de klokkast en de wijzerplaat er doffer uit laten zien. In principe moet elke klok ten minste om de tien à vijftien jaar goed worden gereinigd en onderhouden.

Het is belangrijk om dit werk door een ervaren en gespecialiseerde klokkenmaker te laten uitvoeren. Als u zelf het uurwerk van uw klok gaat reinigen, gebeurt het namelijk geregeld dat hierdoor interne problemen in het uurwerk ontstaan. Ook weet uw klokkenmaker als geen ander wat de eigenschappen van uw specifieke klok zijn en hoe deze bijvoorbeeld reageert op de omgevingsomstandigheden van waar hij normaal hangt (zoals luchtvochtigheid).

Icoon telefoon

Maak vandaag nog een afspraak om uw klok te laten restaureren bij 't Hofje Klokkenreparatie in Nieuwegein.

Bel 030 - 271 93 00